Annonsørinnhold

Et grensetilfelle: Ta med gjengen til Kirkenes

Av og til må man tøye grensene litt. Sollia Lodge ligger bare 400 meter fra russegrensa ved Kirkenes, og er et artig sted å ta med vennene for et hyggelig, lærerikt og artig vinteropphold.

Kirkenes er så langt unna Oslo og de sentrale strøk av landet som tenkes kan. Tar du med vennegjengen opp hit vinterstid, kommer dere til et helt egenartet landskap egnet til moro i snøen og til et kulturelt og historisk svært annerledes sted. Her kan dere både ha det moro ute, lære noe nytt og ha hyggelig samvær og god mat på Sollia Lodge 400 meter fra russegrensa. Men det tar bare to timer hit fra Oslo.

Kongekrabba er et deilig monster

Vi kan ikke alle være like pene, men kongekrabba er skikkelig schtøgg. Den stammer egentlig fra det kalde, nordlige Stillehavet, men ble satt ut i Barentshavet av sovjeterne på sekstitallet. De tjukke beina er full av nydelig, mørt krabbekjøtt.

Fra Sollia kan du bli med ut på fjorden for å fange kongekrabber. Etterpå blir de kokt og anrettet med brød og majones, og nytt med hvitvin til, og det er noe eget å spise så rikelig av noe som nærmest er verdt sin vekt i gull i Oslo.

Reis til Kirkenes med Norwegian

Norwegian tar deg raskt og effektivt til spennende destinasjoner.

Skuter, isfiske, hundeslede

Om dere kommer vinterstid, er Sollia Lodge en lekegrind for alle som vil ha det artig ute. Skuterløypene går både innover taigaen, den vestlige utløperen av de dype sibirske skogene, og utover tundraen mot Barentshavet.

I fiskeværet Grense Jakobselv, hvor det ikke lenger bor noen om vinteren, står Oscar II kapell som et fyrtårn kloss inntil grensa.

Det tar omtrent 30 sekunder å lære seg å kjøre hund, og da venter tørr puddersnø og hvite landskaper. De tålmodige og godt kledde prøver seg selvsagt på isfiske. Turski kan også leies for en fin tur i behagelig kupert terreng, og vi kan love mye lattervekkende klabb og babb om dere våger dere på fatbike, sykkel med ballongdekk på snø, for første gang.

Om annonsørinnhold

Dette er en artikkel laget i samarbeid med annonsør. Vi publiserer sponset innhold som er relevant for våre brukere lorem ipsum dolor sit amet. Se våre retningslinjer for annonser eller kontakt oss om du ønsker å vite mer.